2011. október 22., szombat

A csomagolás.......

...amire egyáltalán nem lehet felkészülni! Ha fapados járattal jössz, akkor minden csomagod 32 kg-s lehet, kivéve a kézipoggyászt! Ekkora bőrönd azonban nem létezik, ha csak nem fémet hozol magaddal! Vagyis: ha már tele van az egész bőrönd és úgy kell ráfeküdnöd, hogy be bírd csukni, az akkor is max. 28-30 kg. Persze vannak a nagyméretű utazótáskák de vedd figyelembe, hogy ezeket cipelni is kell! Maradj tehát a gurulós, foggantyús bőröndöknél és ha lehet, csinálj próba-pakolást! / Én nem tettem, meg is szívtuk! :D/ Mi ugyanis elhittük, hogy "ne hozz magaddal sok cuccot, itt úgyis minden olcsó" bejegyzéseket. Hát kiderült, hogy nem az! Ill. akkor igen, ha már van biztos állásod vagy nagyon ki vagy tömve pénzzel. Mi -ugyebár, egyikkel sem rendelkeztünk!
Jó tanács: hozz magaddal mindent, amire úgy gondolod, szükséged lehet! Kényelmes, utcai cipő, munkaruha, paplan, pléd, párna, szóval minden!!! Inkább fizess otthon pár ezer forinttal többet a csomagért, mint itt keljen pénzt kiadnod bármire! Az első időben ugyanis minden fillér számít. /Mondjuk, később is! / Mi, szokás szerint hajba kaptunk azon,hogy mi kerüljön a két nyomorult bőröndbe, mert roppant naivul azt hittük, hogy kevés cuccal megússzuk az utat, így csak két poggyászt fizettünk be de legalább 4 kellett volna! Így maradt otthon az én- szinte valamennyi- cipőm, Ati kedvenc ujjatlan pólói, munkásruhája, stb. Viszont a párom, igazi férfi módjára, behisztizte a csomagokba az összes kedvenc cipőjét meg az elektronikus kütyüjét, legalább egy bőröndnyi helyet elvéve tőlem! Még szerencse, hogy a kispárnákhoz ragaszkodtam! Hogy ez miért fontos, rögtön kitérek rá!
Ha elkészült a csomagod, feltétlenül mérd meg! Mindegyik légitársaság nagyon komolyan veszi az általa megszabott súlyhatárokat és ha nem vagy észnél, súlyos ezresekbe fáj a hibád! Fontos elem a kézipoggyász kérdése is. Igaz, hogy megadják a paramétereket de te hiába méred le becsületesen otthon a kézipoggyásznak szánt jószágot, mert a reptéren ezen a területen is érhetnek meglepetések, nem is kicsik! Azt ugyanis elfelejtik hozzáírni, milyen számrendszerben mérnek. Megérkezel tehát nyakig felpakolva a reptérre és akkor jön a megmérettetés: az általad otthon pontosan lemért kézipoggyászt be kell helyezned egy fémkeretbe! Ha belefér- tied a pálya! Ha nem: a Vizzairnél pl.16 ezer jó magyar forint plussz! Ha nincs ennyi pénzed, kézipoggyász marad. Mondjuk nálunk is rezgett a léc rendesen, amikor Ati gyanútlanul odasétált egy ilyen kis helyes kerethez és megpróbálta beleilleszteni a belevalót és egy istennek sem akart beleférni! Mindegy, gondoltuk lesz ami lesz, beálltunk a sorba. Előttünk kb.hat vagy hét embert zavartak vissza a pulttól, hogy a kézipoggyászukat, ami állítom kisebb volt a miénknél, adják fel csomagként, amikor mi is sorra kerültünk. Ati rendkívül meggyőzően ránézett a kisasszonyra és határozott hangon közölte, hogy otthoni centink szerint ez a kis bőrönd akkora, mint ami elő van írva! A hölgyet ez nem hatotta meg, utasította páromat, hogy helyezze bele a kis keretbe a cuccot; mondanom sem kell, hogy nem sikerült! :D És ekkor jött az isteni ötlet: helyezzük be fejjel lefelé, ott ugyanis nem merev a bőrönd! Ez ment is volna, csakhogy benne volt a két kispárna, amelyeket kis tétovázást követően, kivettem. A hölgy közölte, hogy párnát vagy takarót felvihetünk a gépre kézben is, ennek nagyon örültünk. Ati valahogy belegyömöszölte a keretbe a bőröndöt - eléggé passzentos volt, de bement - diadalittasan ránézett a légitársaság alkalmazottjára, aki fáradtan bólintott, jelezve, hogy szabad az út! Az első csatát tehát megnyertük a háborút még nem! Ezek után már csak pár segítőkész férfi utastársra volt szükség, akik megfogták a fémkeretet, hogy a belegyógyult bőröndünket valahogy kicibáljuk belőle! És még nincs vége.........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése