2012. január 17., kedd

Ati és az üveges...

Attila pályafutása Tony-nál sajnos nem tartott sokáig. Nem azért, mert Tony sérelmezte volna a királykéket, hanem azért, mert sajnos kiderült, hogy ez a munka nem állandó. Erre tehát nem lehetett alapozni londoni jövőnket, már azért sem, mert nekem még nem volt munkám. Kapóra jött egy itteni magyar, lakások kiadásával foglalkozó cég ajánlata, amelyik karbantartót keresett. Ati, bár nagyon szerette Tony-t, belátta, hogy ez a megoldás neki is jobb. Talán két-három napja állt alkalmazásban, amikor azt a feladatot kapta, hogy keressen üvegest!
Előre bocsájtom, hogy Ati ugyan járt angol tanfolyamra ám messze állt attól, hogy egyedül tárgyaljon egy londoni üvegessel. De nem lenne Ő, ha egy ilyen kis apróság eltántorítaná bármitől is, így - miután összeírt néhány mondatot, amire úgy gondolta, hogy szüksége lehet, reggel elindult üvegest keresni. A netről gondosan felírt három címet, amelyek közel voltak hozzánk. Azt tudni kell, hogy itt Londonban a külső kerületekben nem nagyon lehet kinézni a házakból, hogy konkrétan micsodák. Lehetnek lakóházak vagy műhelyek, vagy irodák vagy bármik. Attila, kis válltáskájával megérkezett az első címre. Az épület természetesen nem úgy nézett ki mint ahol egy üveges műhely székel de Ati úgy döntött körülnéz belül is, hátha... Bement és egy igazi angol néger takarítónővel találta szembe magát, aki megkérdezte: mit keres. Attila közölte, hogy eltört az üveg, mire a takarítónő nagy-nagy örömmel kezdte beljebb terelni, mivel a vállán található táskából arra következtetett, hogy párom az üveges. Amikor beljebb kerültek rövidesen kiderült, hogy valamilyen idős otthonban vannak, üvegesnek se híre, se hamva. Ati kezdte magát egyre rosszabbul érezni de nem szabadulhatott, követte a takarítónőt, aki beterelte a vezető szobájába! A főnök, miután szemrevételezte Attilát szintén megkérdezte, hogy mit óhajt? Ati, aki egyre rosszabbul érezte magát, újra elrebegte a bemagolt mondatot, vagyis hogy eltört az üveg. Hol?-kérdezte a főnök, mire a válasz: ebben és ebben az utcában. Az otthon vezetője megőrizte higgadtságát, mégiscsak Angliában vagyunk(!) és megpróbálta rövidre zárni a problémát: rendben van eltört az üveg, de maga honnan jött? - tette fel a kérdést Attilának, aki szorult helyzetében rávágta: Magyarországról...

1 megjegyzés:

  1. :)))))) Ez nagyon ott volt. Szegény párod, bocsánatot kérek tőle hogy én itthonról kiröhögöm, ha jól belegondolok ez akár velem is megtörténhet majd. Akkor hogy fogok vigyorogni.

    VálaszTörlés